Selecteer een pagina

Klantverhaal: Breng het G-team van Eric Kremer naar Tanzania

Eric Kremer

Eric Kremer werkt in het dagelijks leven als opleider bij Centraal Beheer. In zijn vrije tijd is hij leider van een G-voetbalteam. Dat team bestaat uit mensen met een verstandelijke / lichamelijke beperking of gedragsuiting. Zijn voetbalteam is door Yourright Foundation uitgenodigd om op reis te gaan naar Tanzania. Dit om het bewustzijn rondom verstandelijke beperkingen te vergroten in het land. Ook is het een mooie gelegenheid voor zijn team om eens een verre reis te maken en iets van de wereld te zien. Om de reis mogelijk te maken is geld nodig. Eric vroeg mij om hulp in dit proces. Welke strategieën kan hij gebruiken om donateurs over te halen een bijdrage te leveren aan dit project? En hoe kan AI hieraan bijdragen? 

Voorbereiding

Om een idee te krijgen waarmee we aan de slag gaan, heb ik voor ons gesprek een vragenlijst naar Eric opgestuurd. Hierin heb ik hem onder andere gevraagd met welke tools hij ervaring heeft, waar hij tegenaan loopt en wanneer ons gesprek volgens hem is geslaagd. Dit gaf mij een mooie, maar nog onvolledige basis om mee te werken. Op basis van zijn input heb ik een persoonlijk interview voorbereid om samen de diepte in te gaan. Daarnaast heb ik twee tools verzameld om tijdens ons gesprek te gebruiken. 

Opbouw 1-op-1 gesprek

Tijdens het 1-op-1 gesprek hebben we de volgende opbouw aangehouden om in korte tijd tot de beste mogelijke resultaten te komen:

  • Diepte-interview (30 minuten)
  • Interview samenvatten en actiepunten opstellen (15 minuten)
  • ChatGPT voeden met informatie uit dit interview (15 minuten)
  • Output voor de gewenste producten genereren (30 minuten)
  • Output valideren en verbeteren waar nodig (15 minuten)

Het interview

Na een korte introductieronde, ben ik begonnen met het diepte-interview. Tijdens dit moment draait het volledig om Eric’s droom. Wat is het doel van het project? Wat betekent dit project voor Eric en zijn team? Wie is de doelgroep? Hoeveel geld is nodig? Wanneer is het project geslaagd en wanneer is dit specifieke gesprek met mij een succes? Zomaar enkele vragen waarmee we de diepte in zijn gegaan. Dit gesprek heb ik realtime laten transcriberen door AI tool Fireflies, waardoor we direct een uitgeschreven basis hadden waarmee we in dit geval ChatGPT gingen voeden. 

De uiteindelijke vraag

Eric zocht manieren om een strategie op poten te zetten om donateurs te vinden. Tijdens het gesprek dacht ik actief met hem mee over wat hij allemaal nodig heeft om zijn project tot een succes te maken. We kwamen op het volgende uit:

  • Plan van aanpak
  • Outline voor een webpagina (one pager)
  • Ludieke manieren om geld in te zamelen
  • Effectief bewezen manieren om geld in te zamen met bronvermelding
  • Contentkalender

Samen lazen we alles door en controleerden of alle ingevoerde informatie overeenkwam met de woorden die hij vertelde. We willen het AI-model niet voeden met foute informatie. Vervolgens zijn we samen aan de slag gegaan om variabelen te bedenken waaraan de output moet voldoen. Eric vond het belangrijk om heel veel invalshoeken te krijgen, waarmee hij na ons gesprek zelf aan de slag kan. En dat is gelukt.

Resultaten

Eric heeft tijdens dit gesprek in korte tijd veel gepersonaliseerde en gevalideerde output gekregen, waarmee hij nu zelf aan de slag kan. Allereerste heeft hij een uitgebreide outline met relevante tussenkoppen voor een one pagere website, die hij kan (laten) uitwerken. In de opbouw van de one pager is zijn project volledig meegenomen. Daarnaast hebben we een gepersonaliseerde strategie uitgewerkt met duidelijke actiepunten, die Eric direct kan toepassen om nu al te beginnen met het inzamelen van geld.

Ook hebben we nagedacht over ludieke manieren om in de toekomst geld in te zamelen. Dit zijn manieren die snel opgezet kunnen worden en geheel binnen het thema van voetballers in Tanzania passen. Als laatste hebben we een uitgebreide contentkalender opgezet met bijbehorende social media platformen en onderwerpen van posts om te plaatsen. De contentkalender. En dat allemaal in nog geen twee uur tijd. 

En wat vond Eric van ons gesprek?

“Ik vond het een prettig gesprek, met de introductie en het vragen naar wie is Eric. Ook het interview had logische opbouw om vanuit een abstract scala toch vrij snel tot concrete hulpvragen te komen. Laten zien van welke vragen je kunt stellen in de AI-tools werkt ook verhelderend.  Je komt vertrouwd over, maar ook rustig bij het doornemen van de verschillende stappen. Het is ook fijn dat je daadwerkelijk hardop voorleest en niet alleen een klein stukje.

– Eric Kremer

Eric Kremer

Ook weten hoe AI kan bijdragen aan jouw vraagstuk?

Het hands-on gesprek met Help me met AI kost alleen in juli 2023 nog €289,- excl. btw. Met dit gesprek win je niet alleen tijd en kennis, je hebt direct een uitkomst waarmee je uit de voeten kunt. De wereld van AI ligt voor je open.

Heb je een vraag?

Stuur een mail naar lars@helpmemetai.nl.

 

HELP ME MET AI

Onderdeel van

© Lurz, 2023

Groningen

KvK:  69626103